Billig ulykkesforsikring: Klogt valg, der ikke vælter budgettet

Billig ulykkesforsikring: Klogt valg, der ikke vælter budgettet

Nogle mennesker vil gerne gå med livrem og seler, når det gælder at forsikre sig. Andre vælger at spare på forsikringerne. En af de absolut vigtigste forsikringer, du kan tegne, er en billig ulykkesforsikring. Har du været ude for en alvorlig ulykke, kan det nemlig have rigtig stor indflydelse på din jobsituation og dermed dit indkomstgrundlag. Med en billig ulykkesforsikring vil du stå meget stærkere rent økonomisk.

Billig ulykkesforsikring til fritiden eller hele døgnet

Der findes flere typer af ulykkesforsikringer. Disse kan inddeles i to kategorier:

  • Heltids ulykkesforsikring
  • Fritids ulykkesforsikring

Når du har en heltidsulykkesforsiring, er du dækket hele døgnet rundt. Det har altså ikke nogen betydning i forhold til forsikringen, om ulykken sker i hjemmet, på arbejdet eller et helt tredje sted. Du vil altid være dækket. Har din arbejdsgiver en arbejdsskadeforsikring på dig, vil du både kunne modtage erstatning fra denne samt din egen ulykkesforsikring. Man kan altså godt modtage erstatning fra flere forskellige forsikringer på rund af samme ulykke. 

En fritidsulykkesforsikring dækker udelukkende i fritiden. Sker der en skade på jobbet, vil du dermed ikke være berettiget til erstatning. For at være forsikret i arbejdstiden, mens du kun selv har en fritidsulykkesforsikring, kræver det, at din arbejdsgiver har en separat forsikring, der dækker. Dette bør du afklare med arbejdsgiver, så du er helt sikker på, hvor du står, hvis du skulle komme ud for en ulykke. 

Sikre dig en billig forsikring hos forsikringsskift.dk. Her kan du sammenligner priser og dækning fra flere forsikringsselskaber helt gratis. 

Graden af varige mén har indflydelse på erstatningen 

Der kan naturligvis være forskel på, hvad betingelserne i den enkelte ulykkesforsikring er. Det er ikke unormalt, at en forsikring udbetaler dobbelt ved en mén grad på over 30 %. Hvor slemt du kommer til skade, har altså betydning for, hvor meget du kan få i erstatning. Denne vurdering er lægefaglig. 

Den enkelte ulykkesforsikring dækker over tre områder:

  • Erstatning for varige mén
  • Dækning af behandling af skader
  • Dækning ved dødsfald som følge af en ulykke

Varige mén

En ulykke kan komme som et lyn fra en klar himmel. Bedst som man tror, at det hele kører, kan en ulykke sætte en stopper for eller pause ens karriere. Man kan være så uheldig at pådrage sig varige mén, der kommer til at have indflydelse på resten af ens liv, både personligt og karrieremæssigt. En ulykkesforsikring går her ind og udbetaler en erstatning for de varige mén.

Dækning af behandling

Har du behov for særlig behandling i forbindelse med en ulykke eller som genoptræning eller andet bagefter, går din forsikring ind og dækker al behandling. Derved skal du ikke selv betale for behandling, der ikke går ind under det offentlige. 

Dækning i tilfælde af død

Hvis ulykken er så slem, at du går bort, vil forsikringen udbetale en sum til den person, der er tiltænkt det i tilfælde af din død. Dette er typisk ens partner. Denne udbetaling kan eksempelvis sikre, at din partner kan blive boende i jeres fælles hjem, på trods af at din indtægt pludselig mangler. Du kan nemt finde en billig ulykkesforsikring, så du er godt sikret.

 

1 tanke om “Billig ulykkesforsikring: Klogt valg, der ikke vælter budgettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *