En a kasse er dit springbræt ud af ledigheden

A kasse er en forkortelse af arbejdsløshedskasse. Det er en form for forsikring, som du betaler et fast beløb til hver måned. Havner du i den situation, at du mister dit arbejde, er du sikret en vis sum penge fra din a kasse. Dagpengene får du udbetalt hver måned, og denne indkomst er med til at sikre, at du ikke skal flytte fra hus og hjem. Det er nemlig de færreste, som har en opsparing, der kan dække alle udgifterne, hvis de bliver ledige.

Hvad er dagpengesatsen i din a kasse?

Dagpengesatsen er den samme hos alle a kasser. Satsen afhænger dog af din situation, om du er dækket som fuldtidsjob eller deltidsjob, eller er du nyuddannet?

Ud fra det spørgsmål kan du se, hvilke dagpengesatser du er berettiget til. I 2021 er den normale sats 19.322 kr/mdr. før skat. Er du deltidsdækket, så er satsen 12.881 kr/mdr. Som dimittend er er den lidt lavere, og variere alt efter om du har forsørgerpligt eller ej.

Målet er altid et job

Målet for en a kasse er altid at bringe dig i job. Derfor prøver din a kasse at klæde dig på så godt som muligt i forhold flere ting:

 • Personlige samtaler: Du skal søge et hvis antal job hver måned. Hver tredje måned bliver du kaldt ind til en personlig samtale, hvor du sammen med konsulenten gennemgår nogle af dine ansøgninger. Er der noget i indholdet, som skal ændres? Skal der lidt mere farve på ansøgningen? Du kan få forslag til, hvor du kan søge job næste gang inden for dit fagområde. Og der er selvfølgelig også tid til at snakke om, hvordan det ellers går.
 • Fællesmøder med andre ledige: Når du melder dig ledig i din a kasse, bliver du indkaldt til et informationsmøde, hvor en gruppe andre ledige også deltager. Her gennemgår konsulenten, hvilke pligter og rettigheder der er til dig som ledig. Du vil også få tid til at snakke med de andre ledige, så I deler jeres erfaringer.
 • Ansøgninger: At skrive en god ansøgning kan være svært for mange. For hvad forventer en arbejdsgiver at læse? Der er flere meninger om, hvad der er godt at have med i ansøgningen, og hvad er godt at gemme til samtalen? Det får du råd og vejledning til ved dine personlige samtaler.
 • CV: Der findes ikke deciderede regler for, hvordan et CV skal se ud. Men der er selvfølgelig måder at opstille et CV på, som gør det mere overskueligt og nemmere at læse. Du får råd og vejledning til, hvordan du kan lave dit CV, så dine kompetencer bliver fremhævet på den rigtige måde, og modtageren hurtigt kan se, hvad du kan.
 • Efteruddannelse: Som ledig har du ret til efteruddannelse. Din a kasse skal tilbyde dig et kursus, hvor du efteruddanner dig inden for dit fagområde eller et helt andet. På den måde bliver du mere attraktiv for en ny arbejdsgiver, og du holder også dig selv i gang med noget relevant i forhold til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Missionen er fuldført

Er du så heldig, at du har fået tilbudt et job efter lang tids søgen? Det er jo fantastisk. Så skal du huske at framelde dig som ledig i din a kasse fra den dag, du starter på dit nye job. Endelig kontakter du din a kasse, fordi alle samtalerne, ansøgningerne og alt det andet hårde slid har givet pote. Og det giver en dejlig følelse i maven. Du vil glæde dig til at sige goddag til arbejdsmarkedet igen og gå i krig med nye udfordringer.

4 tanker om “En a kasse er dit springbræt ud af ledigheden

 1. sklep online Svar

  Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
  you make blogging glance easy. The overall glance of your web site is fantastic,
  let alone the content material! You can see similar
  here sklep internetowy

 2. sklep internetowy Svar

  Hi there! Do you know if they make any plugins to help
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good success. If you know of any please share.
  Many thanks! You can read similar art here: Najlepszy sklep

 3. List Of Backlinks Svar

  Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  gains. If you know of any please share. Cheers! You can read similar blog here: Auto Approve List

 4. Backlinks List Svar

  Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
  Many thanks! I saw similar art here: GSA List

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *